Aproape de top 10, la Winterberg

Posted by on Dec 7, 2014 in Skeleton, Stiri | 0 comments

Pe pârtia de la Winterberg, din Germania, s-a desfăşurat, sâmbătă, 6 decembrie, cea de-a patra etapă din cadrul Cupei InterContinentale la skeleton. La startul competiţie a fost prezentă şi reprezentanta Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, Maria Mazilu, cea mai titrată sportivă din România în respectiva disciplină olimpică, fiind dublă medaliată cu bronz la Mondialele de tineret şi de două ori participantă la Jocurile Olimpice.

Eleva antrenorului Marius Ene, care este şi tehnicianul lotului olimpic, a avut evoluţii bune în cele două manşe ale etapei de la Winterberg, fiind aproape de o nouă clasare în top 10, după cea din debutul sezonului, disputată la Lillehammer (Norvegia), la care s-a situat pe locul 9.

Cu un start foarte bun (prima manşă: 5.49 sec. – al patrulea/a doua manşă: 5.37 sec. – al treilea), Maria Mazilu s-a clasat pe locul 12 în ierarhia finală, după ce a stabilit al 12-lea timp al manşei întâi (59.60 sec., +1.06), respectiv al 14-lea în manşa secundă (59.30 sec., +0.85). Cu timpul final de 1:58,90 min., Maria Mazilu a încheiat la 1.91 secunde de învingătoare, germanca Jacqueline Loelling (care s-a impus la diferenţă de trei zecimi faţă de a doua clasată, după ce a câştigat ambele manşe).

Dar, Mazilu a fost la trei zecimi de locul al zecelea, pe care au încheiat, la egalitate, rusoaica Olga Potylitsina (a cincea clasată la Jocurile Olimpice de la Soci) şi germanca de numai 18 ani Anna Fernstaedt (a doua sportivă din ierarhia Cupei InterContinentale).

În urma performanţei înregistrate la Winterberg, eleva antrenorului Marius Ene a fost recompensată cu 64 de puncte, iar cu un total de 240 de puncte aceasta ocupă locul 12 în clasamentul Cupei InterContinentale.

Spune-ţi părerea