Constantin şi Grecu, la 4 puncte de a prelua şefia în Europa Cup

Posted by on Dec 7, 2014 in Bob, Stiri | 0 comments

După ce au urcat pe a treia treaptă a podiumului în primele două etape din noul sezon al Europa Cup, Maria Constantin şi Andreea Grecu au reuşit din nou performanţe bune în rundele 3 şi 4 ale competiţiei, care au avut loc pe pârtia de la La Plagne, în Franţa.

Elevele antrenorului Paul Neagu s-au situat la marginea podiumului în etapa a treia, încheind pe locul 4, la cinci zecimi de secundă de poziţia a treia. În prima manşă, echipajul Constantin/Grecu a încheiat cu timpul de 1.02,48 min., fiind la doar cinci sutimi de secundă de locul 3, ocupat de Miriam Wagner/Tamara Seer (Germania) şi cu o întârziere de +0.42 sec. faţă de cea mai bună performanţă, realizată de Cathleen Martini/Janine Tischer.

În manşa secundă, reprezentantele CSO Sinaia au sosit cu timpul de 1.02,86 min., la 4 zecimi de locul 3 şi la 0.58 sec. de cea mai bună performanţă, realizată de Hengster/Dekker (Austria). În clasamentul final, Constantin/Grecu a încheiat cu o întârziere de 0.99 sec. faţă de Martini/Tischer, învingătoare pentru 19 sutimi în dauna echipajului Hengster/Dekker.

În a doua rundă de pe pârtia franceză, sportivele de la CSO Sinaia au încheiat pe locul 5, luptându-se de la egal la egal cu dubla campioană olimpică (la ediţiile din 2010 şi 2014) Kaillie Humphries, din Canada. Constantin şi Grecu au sosit, în prima manşă, cu timpul de 1.02,74 min., la doar două sutimi de secundă de Humphries/Lotholz şi la 0.42 sec. de prima poziţie – Wagner/Seer.

Manşa secundă a fost puţin mai slabă pentru sportivele pregătite de antrenorul Paul Neagu, dar încheiată tot cu al cincilea timp – 1.03,11 minute, la 0.66 sec. faţă de prima poziţie, ocupată de Martini/Tischer.  Astfel, echipajul Constantin/Grecu s-a situat pe locul 5 în final, cu o întârziere de 0.97 sec. faţă de învingătoare, Wagner şi Seer, care s-au impus la diferenţă de doar şapte sutimi de secundă în faţa compatrioatelor lor Martini şi Tischer. Echipajul Humphries/Lotholz a încheiat pe locul 4, la 0.58 sec. de primul loc.

Cu încă 96, respectiv 92 de puncte acumulate în clasamentul general al Europa Cup, Maria Constantin (23 ani) se apropie de a prelua şefia în ierarhie, cu 362 de puncte în total fiind, acum, la doar patru puncte de prima poziţie ocupată de Christina Hengster, care are o experienţă cu şase ani mai mare.

În concursul masculin, Valeriu Iubu şi Marian Iorga au încheiat pe locul 33.

Spune-ţi părerea