Constantin și Grecu se mențin pe locul 2 în European Cup

Posted by on Dec 16, 2014 in Bob, Stiri | 0 comments

Înainte de a lua parte în cadrul Campionatul Național, competiție care are loc în aceste zile la Innsbruck-Igls (Austria), Maria Constantin și Andreea Grecu, cel mai bun echipaj românesc de bob feminin, au concurat la etapele 5 și 6 din Europa Cup, runde desfășurate pe pârtia germană de la Konigssee.

Clasate pe un excelent loc secund în clasamentul general, după patru etape disputate, cu două locuri 3 în palmares, sportivele antrenate de Paul Neagu au fost din nou aproape de podium în prima rundă de la Konigssee. Constantin şi Grecu au stabilit al patrulea timp în prima manşă a concursului (52,19 secunde), la doar două sutimi de secundă de locul al treilea şi la trei zecimi de prima poziţie.

În manşa secundă, reprezentantele de la CSO Sinaia au fost ceva mai departe de primele două echipaje, însă s-au aflat într-o luptă extrem de echilibrată pentru ultima treaptă a podiumului. Acestea au sosit cu timpul de 52,39 secunde, al cincilea al manşei, cu o întârziere de 0,57 secunde faţă de primul echipaj clasat, dar la doar şapte sutimi de secundă de al treilea timp şi la cinci sutimi de secundă de al patrulea timp!

Astfel, Maria Constantin şi Andreea Grecu au încheiat etapa pe locul al cincilea (1.44,58 min.), la doar şapte sutimi de secundă de poziţia a treia (Marije Van Huigenbosch/Melissa Boekelman – Olanda) şi la două sutimi de secundă de locul al patrulea (Sandra Kroll/Constanze Hein – Germania). Primele două poziţii au revenit echipajelor Christina Hengster/Monique Dekker (Austria, 1.43,76 min.), respectiv Miriam Wagner/Tamara Seer (Germania, +0,11 sec.).

În etapa secundă de la Konigssee, în ciuda startului bun din ambele manşe, echipajul pregătit de antrenorul Paul Neagu s-a situat în afara topului 5, pentru prima dată în acest sezon. Constantin şi Grecu au stabilit în amândouă manşele al şaptelea timp, fiind de fiecare dată la trei-patru zecimi de secundă de ultima treaptă a podiumului.

În final, acestea au încheiat pe poziţia a şaptea, cu timpul de 1.44,40 minute (52,20 sec.; +0,49 sec./52,20 sec.; +0,53 sec.), primele trei locuri fiind ocupate, în ordine, de echipajele Wagner/Seer (Germania, 1.43,47 min.), Martini/Tischer (Germania, +0,02 sec.), Hengster/Dekker (Austria, +0,10 sec.).

În urma rezultatelor obţinute, Maria Constantin a mai adăugat 176 de puncte în clasamentul piloţilor (92 puncte/84 puncte), menţinându-se pe poziţia secundă în ierarhia competiţiei, condusă de Christina Hengster (618 puncte), dar fiind, la cei 23 de ani ai săi, prima junioară din concurs. În ierarhia internaţională, cu punctele câştigate din competiţia continentală, reprezentanta clubului din Sinaia se situează pe locul 16, fiind a treia la categoria sa de vârstă.

De remarcat că la etapele de la Konigssee şi-a făcut prezenţa şi cel de-al doilea echipaj de la CSO Sinaia, format din Roxana Minuţă şi Teodora Vlad, antrenate de Cezar Popescu, sportive care nu au mai puțin de un an de când au intrat în această disciplină olimpică. Cele două sportive prahovene au încheiat ambele manşe pe ultimul loc, de fiecare dată fiind la aproape şapte secunde de primul echipaj, pentru ele reprezentând o bună oportunitate de a câștiga experiență.

credit foto: fotovideo-sinaia.ro

Spune-ţi părerea