CSO Sinaia – cea mai completă echipă la sanie din România

Posted by on Ian 7, 2013 in Sanie, Stiri | 2 comments

La Campionatul naţional de sanie, desfăşurat la Innsbruck-Igls, Austria, la finalul anului 2012, CSO Sinaia a fost aproape de o competiţie perfectă la seniori, sportivii pregătiţi de antrenorii Corina Drăgan şi Alexandru Comşa urcând pe podium atât la probele individuale, cât şi la dublu.

Clasat pe locul al cincilea la Campionatul Mondial de tineret din sezonul precedent, Valentin Creţu şi-a continuat dominaţia la nivel naţional, adjudecându-şi, din nou, medalia de aur în concursul individual masculin.

La fel ca la ediţia anterioară, colega sa Violeta Strămăturaru a câştigat titlul de vicecampioană, fiind depăşită doar de sora sa mai mare, Raluca Strămăturaru.

La proba de dublu, chiar dacă nu şi-au adjudecat titlul naţional, Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu au reuşit să-şi treacă în palmares medaliile de argint, o performanţă deosebită având în vedere că aceştia se află la primul sezon ca seniori.

Cu Valentin Creţu şi Violeta Strămăturaru la individual şi cu Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu la dublu, CSO Sinaia a încheiat campionatul cu o nouă medalie de aur, obţinută în proba de ştafetă pe echipe, revanşându-se, astfel, pentru dezamăgirea din sezonul precedent.

De asemenea, de remarcat şi performanţele sportivilor mai mici de vârstă, Ciprian Plumb şi Loredana Şovăială obţinând medaliile de bronz la juniori I, în vreme ce la juniori II Carmen Manolescu a reuşit un rezultat remarcabil, adjudecându-şi medalia de aur, Marian Gîtlan a câştigat medalia de argint, iar fiul directorului Liviu Turea, Andrei Turea, a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

credit foto: fotovideo-sinaia.ro

Spune-ţi părerea