Echipajul de bob feminin, pe locul 17 la Jocurile Olimpice

Posted by on Feb 19, 2014 in Bob, JO Soci 2014, Stiri | 0 comments

La debutul lor la Jocurile Olimpice, Maria Constantin şi Andreea Grecu au avut un parcurs constant în proba de bob feminin. Cele două sportive de la CSO Sinaia, antrenate de Paul Neagu, au fost singurele reprezentante ale României la această probă de la Soci, la care s-au calificat 19 echipaje.

La jumătatea concursului, după primele două manşe, echipajul Constantin/Grecu se situa pe locul 17, la ambele coborâri reuşind al 17-lea timp (59.04 sec., respectiv 59.08 sec.). După o manşă mai slabă, în care a stabilit tot al 17-lea timp (59,38 sec.), sportivele de la CSO Sinaia au reuşit cea mai bună evoluţie a lor. La ultima coborâre acestea au stabilit al 16-lea timp (59,09 sec.), înregistrând, totodată, şi cel mai bun start al lor (al 15-lea rezultat al manşei).

Însă, diferenţa faţă de echipajul de pe poziţia a 16-a, Rusia 2, a fost prea mare pentru a mai putea avansa, Constantin şi Grecu clasându-se, în final, pe locul 17, la 73 de sutimi de reprezentantele gazdelor şi la 5,98 secunde de învingătoare.

Campioanele din 2010, Kaillie Humphries şi Heather Moyse, din Canada, au avut câştig de cauză şi de această dată, depăşind la doar 10 sutimi de secundă echipajul din SUA, Elana Meyers şi Lauryn Williams, care conducea după primele trei manşe.

Rezultatele complete ale probei se pot vizualiza pe saitul oficial al Jocurilor Olimpice de la Soci: http://www.sochi2014.com/en/bobsleigh-women-s-heat-4.

De menţionat că Maria Constantin a fost cel mai tânăr pilot din concurs, având 22 de ani, celelalte echipaje fiind conduse de sportive mai mari cu cel puţin doi ani.

La finalul concursului, mesajul celor două tinere concurente de la CSO Sinaia a fost următorul:

„Mulţumim tuturor de susţinere şi sperăm că nu v-am dezamăgit. Mulţumim Paul Neagu pentru că ai avut încredere în noi şi ne-ai călăuzit paşii timp de trei ani. Poate dacă aveam ceva mai multe coborâri pe această pârtie, reuşeam manşe mai bune. Dar, şi aşa am demonstrat că nu suntem cu nimic mai prejos decât alte echipaje mai experimentate şi cu posibilităţi materiale mai bune. Acum o luăm de la început pentru Coreea 2018”.

Spune-ţi părerea