Echipajul de bob patru persoane, pe locul 24 la Jocurile Olimpice

Posted by on Feb 23, 2014 in Bob, JO Soci 2014, Stiri | 0 comments

La debutul său la Jocurile Olimpice, Andreeas Neagu, alături de echipajul format din Paul Muntean, Florin Crăciun şi Dănuț Moldovan (2 manșe)/ Bogdan Otavă (o manșă), nu a reuşit să se califice în manşa finală a probei de bob patru persoane.

Din echipajul pilotului de la CSO Sinaia, fiul fostului olimpic Paul Neagu, participant la Nagano 1998, la clubul prahovean mai sunt legimitați Paul Muntean și Dănuț Moldovan.

După un sezon foarte bun în Cupa Europei, echipajul condus de Andreeas Neagu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Soci. Pe o pârtie nouă, pe care nu mai concurase, pilotul clubului din Sinaia nu a înregistrat mari erori în prima zi a probei de bob patru persoane, după două manşe situându-se pe locul 22, la egalitate cu echipajul Australiei, la 32 de sutimi de poziţia 20, care i-ar fi permis prezenţa în manşa finală.

În ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Soci au avut loc şi ultimele două manşe ale probei de bob patru persoane. Echipajul condus de Andreeas Neagu nu a reuşit calificarea la manşa finală, după ce la cea de-a treia coborâre nu a reuşit decât al 27-lea timp, cel mai slab al său din concurs, coborând două poziţii în clasament.

De menționat că pentru această manșă Dănuț Moldovan a fost înlocuit de Bogdan Otavă.

Numai primele 20 de echipaje s-au calificat la manşa finală.

Aurul a revenit echipajului rus condus de veteranul Alexander Zubkov, care în prima manşă a stabilit recordul pârtiei. Pe podium au mai urcat Letonia 1 (pilot Oskar Melbardis), care a încheiat la doar nouă sutimi de secundă, şi SUA 1 (pilot Steven Holocomb).

Rezultatele complete ale probei se pot găsi aici:

http://www.sochi2014.com/en/bobsleigh-four-man-heat-4

Spune-ţi părerea