Încep calificările pentru Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret

Posted by on Noi 3, 2011 in Bob, Sanie, Skeleton, Stiri | 0 comments

La finalul acestei săptămâni, vor avea loc primele concursuri de calificare la ediţia inaugurală a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, la disciplinele de bob şi de skeleton. Printre sportivii care se luptă pentru un loc la respectiva competiţie se numără şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia.

Astfel, după un stagiu de pregătire derulat la Winterberg, în Germania, de luni reprezentanţii grupării prahovene s-au deplasat la Innsbruck, în Austria, locul în care se vor desfăşura, sâmbătă şi duminică, primele două concursuri de calificare. Întrecerile vor avea loc pe pista de la Igls, care a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă (1964 şi 1976), lungă de 1.220 metri, cu o înclinare medie de 8,5%.

De la CSO Sinaia vor participa: Ana Constantin şi Andreea Grecu – la bob feminin, Claudiu Modoalcă şi Constantin Gaiţă – la bob masculin, Cătălina Puşcaşu şi Cosmin Chioibaşu – la skeleton. Aceştia sunt supervizaţi de antrenorii Cezar Popescu şi Paul Neagu.

De asemenea, de la CSO Sinaia se mai pregătesc pentru primele competiţii de calificare la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret şi sportivii secției de sanie: Loredana Şovăială şi Ciprian Plumb. Antrenaţi de Alexandru Comşa şi Corina Drăgan, aceştia se află, în prezent, la Königssee, în Germania.

De săptămâna viitoare, cei doi sportivi prahoveni vor pleca în America de Nord, urmând să participe la primele trei etape de Cupă Mondială pentru juniori. Primele două runde vor avea loc, între 20 şi 23 noiembrie, la Park City, în Statele Unite ale Americii, după care, la începutul lunii decembrie, se va disputa cea de-a treia etapă, organizată la Calgary, în Canada.

Întrecerea olimpică va avea loc la Innsbruck, în perioada 13-22 ianuarie 2012.

Spune-ţi părerea