Început bun în calificările pentru Jocurile Olimpice de iarnă la tineret

Posted by on Noi 7, 2011 in Bob, Skeleton, Stiri | 1 comment

La sfârşitul săptămânii trecute, pe pista de la Igls, din Austria, s-au desfăşurat primele concursuri de calificare pentru Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret, la bob şi la skeleton.

La concursul disputat la Igls, cea mai bună performanţă dintre reprezentanții Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia a fost realizată de către Cosmin Chioibaşu (în foto), la skeleton. După o primă cursă în care a ratat clasarea între primele poziţii ale clasamentului – deşi în urma primei manşe se afla pe locul 3 – acesta a reuşit să obţină locul al treilea în cea de-a doua cursă.

Cosmin a realizat o primă manşă foarte bună, sosind al treilea, cu 41 de zecimi de secundă în urma primului clasat, germanul Sebastian Bernecker, fiind la cel de-al patrulea punct intermediar chiar pe poziţia secundă. În cea de-a doua manşă, Cosmin nu a mai realizat un timp la fel de bun, sosind al patrulea. Însă, a reuşit să-şi menţină poziţia a treia în clasamentul final al competiţiei, cu o întârziere de 1,74 secunde faţă de primul clasat – rusul Valery Myshaev.

CSO Sinaia a fost reprezentat şi în concursul feminin, de către Cătălina Puşcaşu, care s-a situat pe locurile 9 şi 11 în cele două curse desfăşurate pe pista de la Igls.

În competiţia de bob, echipajul masculin de două persoane format din Claudiu Modoalcă şi Constantin Gaiţă s-a descurcat bine, obţinând performanţe similare în cele două curse disputate, în care diferenţele dintre concurenţi au fost extrem de mici.

Modoalcă şi Gaiţă au fost aproape de a încheia prima cursă între primele zece echipaje, însă timpul din a doua manşă, cu şase zecimi de secundă mai slab decât la prima trecere pe pistă, i-au trimis cu trei poziţii mai jos, anume pe locul 11. În cea de-a doua cursă, echipajul prahovean s-a situat pe locul 12, cu o întârziere de 1,19 secunde faţă de prima poziţie.

La feminin, echipajul CSO Sinaia, alcătuit din Ana Constantin şi Andreea Grecu, s-a clasat pe locurile 8 şi 9.

Ultimele două etape de calificare la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret vor avea loc între 21-27 noiembrie, pe pista de la Winterberg, din Germania.

Un comentariu

  1. bravo cosmin……

Spune-ţi părerea