Despre noi

Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia a luat fiinţă în anul 1967 ca o nevoie stringentă de a coordona întreaga activitate sportivă de înaltă performanţă în sporturile de iarnă din zona superioară a Văii Prahovei. În tot acest timp, CSO Sinaia a fost unul dintre principalii promotori ai susţinerii şi devoltării sporturilor de iarnă din România.

În acest moment, în componenţa clubului se regăsesc şapte secţii sportive de performanţă, toate fiind sporturi olimpice: bob, sanie şi skeleton – afiliate la Federaţia Română de Bob şi Sanie – şi schi alpin, snowboard, schi fond şi schi biatlon – afiliate la Federaţia Română de Schi Biatlon.

În 2010, CSO Sinaia a avut şase sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, îndeplinindu-şi cel mai important obiectiv din ciclul olimpic 2006-2010, anume acela de a avea trei secţii de nivel olimpic. Cei şase sportivi olimpici au fost Valentin Creţu, Violeta Strămăturaru (sanie), Florin Crăciun, Carmen Radenovic, Alina Savin (bob), Maria Mazilu (skeleton).

Dintre cei 15 sportivi români prezenţi la Jocurile Olimpice din 2010 de la Federaţia Română de Bob şi Sanie, şase au provenit de la CSO Sinaia, reprezentând, astfel, 40% din numărul sportivilor calificaţi.

Toate aceste rezultate sunt rodul muncii unei echipe de antrenori printre care merită să-i amintim pe Corina Drăgan şi Alexandru Comşa, de la secţia de sanie, pe Cezar Popescu şi Adrian Duminicel, de la secţia de bob, şi pe Marius Ene, de la secţia de skeleton.

În anul 2010, sportivii CSO Sinaia au adunat 55 de medalii la Campionatele naţionale, cu cinci mai multe decât obiectivul propus: 27 la bob şi skeleton, 21 la sanie, 7 la snowboard. De asemenea, CSO Sinaia a promovat 13 sportivi în loturile naţionale ale României: şapte la bob şi skeleton şi şase la sanie.

Astfel, în ciuda unui buget mic, a unei baze materiale precare, a unei susţineri locale egală cu zero, CSO Sinaia a reuşit să devină cel mai important club de profil din sporturile de iarnă din România.