Juniorii din lotul de sanie, pregătiți pentru Mondiale

Posted by on Ian 14, 2015 in Sanie, Stiri | 0 comments

Startul ediţiei cu numărul 30 a Campionatului Mondial de sanie pentru juniori se apropie, competiția fiind programată la finalul săptămânii, pe pârtia de la Lillehammer, din Norvegia. Pârtia scandinavă a găzduit în 1994 probele Jocurilor Olimpice, iar peste un an la Lillehammer se va desfăşura a doua ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret.

Încă de săptămâna trecută, delegaţia României se află în Norvegia, luând parte, între 6 şi 11 ianuarie, la o tabără de pregătire organizată de forul internaţional de specialitate.

În lotul naţional de sanie se regăsesc și sportivii de la CSO Sinaia: Andrei Turea, Carmen Manolescu, Marian Gîtlan, Flavius Crăciun. Elevii antrenaţi de Alexandru Comşa (membru şi în stafful tehnic al lotului naţional), Corina Drăgan şi Liviu Turea (directorul CSO Sinaia) au dominat competiţiile din ţară, punând probleme şi sportivilor de la categorii de vârstă mai mari. Toţi cei patru sportivi prahoveni sunt în calcul pentru a participa la Jocurile Olimpice de Tineret, în sezonul următor, astfel că experienţa de pe pârtia de la Lillehammer contează enorm în pregătirea lor pentru calificare.

Deşi nu au participat până acum la nicio etapă din Cupa Mondială de juniori, primele trei runde disputându-se pe tărâm american (Whistler/Canada şi Park City/SUA), aceştia au concurat la runda inaugurală a competiţiei similare pentru seniori, disputată pe pârtia de la Innsbruck-Igls, din Austria. Iar echipajul de dublu, format din Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun, a reuşit chiar să treacă de faza preliminară și a avut o evoluţie bună la debutul în Cupa Mondială, sosind pe locul 20.

Marți au avut loc primele antrenamente oficiale la Campionatul Mondial de juniori, probele campionatului fiind programate vineri (simplu, masculin şi feminin) şi sâmbătă (dublu şi echipe).

Spune-ţi părerea