Liviu Turea, director CSO Sinaia: Am avut rezultate superioare investiţiilor realizate

Posted by on Ian 15, 2012 in Bob, Sanie, Skeleton, Stiri | 0 comments

La Innsbruck, în Austria, a început, de vineri, prima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, iar patru dintre sportivii loturilor României de bob, sanie şi skeleton provin de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia.

Directorul grupării CSO Sinaia, Liviu Turea, se declară mulţumit de această performanţă, mărturisind:

„Am reuşit să calificăm sportivi la toate cele trei discipline la care am avut reprezentanţi şi la Jocurile Olimpice ale seniorilor din 2010. Iar asta arată că se munceşte la acest club, care a devenit cel mai important în sporturile de iarnă din ţară. Trebuie să precizez şi faptul că am fost susţinuţi şi de către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, cei din conducere observând că putem avea un parteneriat foarte bun pentru îndeplinirea obiectivelor comune”.

CSO Sinaia a avut sportivi în calificările pentru Jocurile Olimpice de tineret la bob skeleton şi sanie, atât la masculin, cât şi la feminin. Unul dintre regretele directorului Liviu Turea este faptul că echipajul de bob masculin, format din Claudiu Modoalcă şi Constantin Gaiţă, nu a reuşit să se califice, fiind primul de pe listă care a ratat acest obiectiv. Dar, totodată, este afectat şi de accidentarea lui Ciprian Plumb, care obţinuse şi el calificarea la JOT, la sanie masculin.

„Suntem dezamăgiţi de faptul că echipajul de bob masculin nu a reuşit să se califice, deşi a fost extrem de aproape. Cu mai multă atenţie, sunt de părere că se putea reuşi calificarea. Dar, vreau să remarc atitudinea pozitivă a frânarului, Gaiţă, care, deşi s-a aflat la primul sezon petrecut pe gheaţă, a încercat în permanenţă să-l susţină pe pilotul său. Oricum, cariera lor este de-abia la început, iar la bob ai nevoie de cât mai multă experienţă pentru a ajunge la rezultate importante. Din păcate, nu va participa nici Ciprian Plumb, care se calificase la competiţie, însă din cauza accidentării din decembrie acesta va absenta.”

O performanţă deosebită pentru CSO Sinaia a reprezentat-o calificarea echipajului de bob feminin, fiind singura grupare din ţară care a înscris sportive la această categorie. Despre acest fapt, directorul Liviu Turea a precizat:

„Pentru noi reprezintă un motiv de bucurie calificarea la bob feminin, deoarece am fost singurul club din ţară care şi-a asumat răspunderea de a înscrie un echipaj în calificări la această categorie de vârstă. A fost o mare responsabilitate pe care şi-a asumat-o Paul Neagu, antrenor voluntar al clubului nostru, şi pe această cale vreau să-l felicit pe acesta pentru performanţa reuşită”.

Obiectivele sportivilor prahoveni pentru ediţia de la Innsbruck a Jocurilor Olimpice de tineret sunt clasări între locurile 3-6 la skeleton, pentru Cosmin Chioibaşu, şi la bob feminin, pentru Ana Constantin şi Andreea Grecu, iar la sanie feminin – situarea între locurile 10-12, la simplu, pentru Loredana Şovăială.

„Această competiţie reprezintă o rampă de lansare pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, la care sperăm că vom califica mai mulţi sportivi decât la ediţia din 2010. Ne bazăm pe faptul că vin din urmă sportivi talentaţi şi motivaţi pentru a realiza performanţe. Chiar dacă avem o bază materială săracă şi resurse limitate, printr-o strategie corectă am demonstrat că se pot obţine rezultate superioare investiţiilor. Din păcate, nu există o legislaţie clară, care să ajute implicarea sponsorilor în asemenea proiecte”, a mai punctat directorul CSO Sinaia.

Spune-ţi părerea