Debut de sezon în competiţiile de bob, sanie şi skeleton

Posted by on Oct 8, 2011 in Bob, Sanie, Skeleton, Stiri | 0 comments

Săptămâna viitoare, la Câmpulung Muscel, vor avea loc primele competiţii din noul sezon la bob, sanie şi skeleton, forul naţional de specialitate organizând Campionatele naţionale de starturi. Aceste întreceri reprezintă o primă etapă în pregătirea sportivilor pentru competiţiile pe gheaţă din iarnă.

La startul campionatelor se vor afla şi reprezentanţii celei mai valoroase echipe din ţară la respectivele discipline, cea de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia.

„După perioada de pregătire din vară, a sosit momentul să observăm nivelul la care ne aflăm, prin participarea la acest campionat. Vom avea 20 de sportivi prezenţi şi avem stabilit ca obiectiv obţinerea a 20 de medalii. Tratăm aceste competiţii cu mare seriozitate, atât la categoria seniorilor, cât şi la cea a juniorilor”, a declarat directorul clubului prahovean, Liviu Turea.

La sanie, echipa prahoveană, pregătită de antrenorii Alexandru Comşa şi Corina Drăgan, şi-a propus să câştige titlurile naţionale atât la seniori, cât şi la juniori. Prezenţi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Violeta Strămăturaru şi Valentin Creţu se numără printre favoriţii de la categoria seniorilor, în timp ce Loredana Şovăială şi echipajul de dublu format din Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu au cele mai multe şanse pentru câştigarea medaliilor de aur la juniori, iar Marian Gîtlan – la cadeţi.

Despre perioada de pregătire anterioară campionatelor, antrenorul Alexandru Comşa a precizat:

„Am efectuat o pregătire intensă în această perioadă, în mod special pe role şi la partea fizică, iar, acum, sperăm să avem şi rezultate pe măsură. Aceste campionate de starturi reprezintă o primă etapă din pregătirea concursurilor de pe gheaţă. Cei mici sunt iniţiaţi în tainele acestui sport, iar la secţia noastră aceştia au avantajul că pot învăţa chiar de la sportivi experimentaţi, care au fost la competiţii internaţionale de anvergură, care au culminat cu prezenţa la Olimpiadă. Pentru cei mari, însă, reprezintă o verificare a nivelului la start, capitol deosebit de important în sanie”.

Pentru competiţia de bob, echipa CSO Sinaia are ca obiectiv câştigarea tuturor titlurilor naţionale, după cum a mărturisit antrenorul Marius Ene:

„Chiar dacă nu am reuşit să ne pregătim cu toţii, în comun, sportivii au avut stabilit un program de antrenament. Participarea la acest campionat reprezintă un test util, deoarece acum se vede nivelul de pregătire şi vom putea stabili modul cum vom aborda competiţiile următoare”.

Dintre sportivii clubului prahovean, în sezonul trecut, echipajul format din Adreas Neagu şi Paul Muntean s-a remarcat în mod special, câştigând titlul naţional, la ediţia desfăşurată la Igls. De asemenea, la feminin, rezultate importante au avut Mădălina Vlad şi Maria Constantin, care, la numai 19 ani, se află în grafic pentru calificarea la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret, de anul viitor.

În cadrul întrecerii de skeleton, de menţionat că echipa CSO Sinaia îi are pe cei mai valoroşi sportivi din ţară, Maria Mazilu şi Silviu Mesaroşi impresionând la competiţii internaţionale, în sezonul trecut. De pregătirea lor se ocupă antrenorul Marius Ene. De altfel, Maria Mazilu a fost, în 2010, prima sportivă din România care s-a calificat la o ediţie a Jocurilor Olimpice la skeleton, în timp ce Silviu Mesaroşi a obţinut locul al şaptelea la Campionatul Mondial de juniori.


Spune-ţi părerea