Maria Constantin şi Andreea Grecu au devenit campioane în Europa Cup

Posted by on Feb 1, 2015 in Bob, Stiri | 0 comments

Echipajul de bob feminin de la CSO Sinaia, format din Maria Constantin şi Andreea Grecu, a confirmat rezultatele din debutul sezonului şi continuă să scrie istorie pentru această disciplină sportivă din România. Elevele antrenorului Paul Neagu au devenit campioane în Europa Cup, sezonul încheindu-se la finalul săptămânii, pe pârtia de la Winterberg, din Germania.

Sportivele clubului din Sinaia, încă junioare, au încheiat sezonul în aceeaşi manieră în care au început, obţinând medalia de bronz, după ce au sosit pe locul al treilea la etapa finală a competiţiei.

Constantin şi Grecu au fost singurele sportive din afara Germaniei care au emis pretenţii la medalii, patru dintre primele cinci locuri fiind ocupate de echipaje locale. Acestea a încheiat etapa cu o întârziere de 1,26 secunde de câştigătoare, Sandra Kroll şi Franziska Fritz, învingătoare în ambele manşe.

Rezultatele complete ale etapei pot fi vizualizate aici.

Cu încă 102 puncte trecute în ierarhia generală, elevele antrenorului Paul Neagu şi-au apărat prima poziţie din clasament, având un total de 758 de puncte, adjudecându-şi trofeul rezervat campioanelor, o performanţă demnă de remarcat, mai ales ţinând cont că bobul cu care participă este cu mult sub nivelul concurenţei.

Pentru Maria Constantin şi Andreea Grecu aceasta a fost cea de-a treia medalie din palmares, după cele câştigate în debutul întrecerii, la Igls (Austria). În celelalte cinci etape, echipajul de la CSO Sinaia a încheiat pe locurile 4 (La Plagne), 5 (La Plagne, Konigssee), 6 (St. Moritz), 7 (Konigssee).

Clasamentul primelor 10 poziţii din Europa Cup este următorul:

De menţionat că pe locul 14 s-a situat un alt echipaj de la CSO Sinaia, alcătuit din Roxana Minuţă şi Teodora Vlad, atlete care au început să practice bob la finalul anului 2013, antrenate de Cezar Popescu. Acestea au participat la patru etape, încheind cu 256 de puncte.

 

Spune-ţi părerea