Maria Constantin şi Andreea Grecu, debut excelent de sezon în Cupa Mondială de bob

Posted by on Ian 11, 2015 in Bob, Stiri | 0 comments

Pârtia de la Altenberg, din Germania, a găzduit cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de bob şi skeleton şi prima din Europa. După ce au lipsit de la primele două runde, reprezentantele Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia din lotul olimpic de bob feminin, Maria Constantin şi Andreea Grecu, şi-au făcut debutul în noul sezon al Cupei Mondiale.

Impresionând în Cupa Europei, unde au obţinut primele medalii din carieră, ocupând un excelent loc secund în clasamentul general după şase curse disputate, cele două tinere competitoare antrenate de Paul Neagu au înregistrat evoluţii excelente şi în Cupa Mondială, pe una dintre cele mai dificile pârtii din circuit.

În prima manşă a concursului, au stabilit al optulea timp (58,42 secunde), cu o întârziere de 1,02 secunde faţă de prima clasată, lidera din ierarhia generală, vicecampioana olimpică Elana Meyers, din SUA, care s-a impus în primele două etape ale Cupei Mondiale.

În manşa secundă, Maria Constantin şi-a păstrat concentrarea, reuşind să aducă bobul românesc cu al nouălea timp la sosire (58,34 secunde), la doar 67 de sutimi de secundă de cea mai bună performanţă, stabilită de o altă americană, Jamie Greubel Poser.

Astfel, cu timpul total de 1.56,76 minute, elevele antrenorului Paul Neagu au obţinut locul al optulea în ierarhia finală a etapei, cu o întârziere de 1,38 secunde faţă de echipajul câştigător, format din Elana Meyers Taylor şi Cherrelle Garrett, realizând cel mai bun rezultat al lor de până acum în Cupa Mondială.

De remarcat că sportivele clubului prahovean au devansat echipaje care beneficiază de condiţii de pregătire şi material de concurs mult mai bune, cum este cazul Jazminei Fenlator, din SUA, care a încheiat pe locul 9 şi care, în runda anterioară, câştigase medalia de argint!

Prin performanţa oţinută la Altenberg, Maria Constantin ocupă locul 12 în ierarhia Cupei Mondiale, cu 160 de puncte, fiind a doua junioară din competiţie, iar în clasamentul internaţional (în care se acumulează punctele din toate întrecerile oficiale ale Federaţiei Internaţionale) se situează pe poziţia a XIII-a, din 37 de echipaje clasate.

Spune-ţi părerea