Maria Constantin şi Andreea Grecu, pe locul 5 la Mondialele de juniori

Posted by on Feb 16, 2015 in Bob, Stiri | 0 comments

La finalul săptămânii trecute, Maria Constantin şi Andreea Grecu au fost prezente la Altenberg, în Germania, pentru a participa la Campionatele Mondiale de juniori.

Maria Constantin, a XIV-a în clasamentul internaţional al piloţilor şi a doua junioară din ierarhie, a participat la ultima sa ediţie a campionatului de juniori, aceasta urmând să împlinească 24 de ani în luna august.

La precedentele ediţii ale competiţiei, Maria a progresat de fiecare dată, reuşind ca, după ce la debut s-a situat pe locul 11 (în 2011), în sezonul precedent să încheie pe locul al cincilea.

Echipajul clubului din Sinaia a avut o primă manşă bună, la ediţia din acest an, sosind cu al patrulea timp (57,52 secunde), cu o întârziere de 54 de sutimi de secundă faţă de cel mai bun timp, stabilit de germancele Miriam Wagner şi Lisa Marie Buckwitz, şi la o zecime şi jumătate de locul 3.

În manşa finală, elevele antrenorului Paul Neagu au avut o prestaţie mai modestă, sosind la 95 de sutimi de secundă de locul întâi şi la trei zecimi de a treia poziţie, realizând al cincilea timp (58,13 secunde).

Cu timpul total de 1.55,65 minute, Maria Constantin şi Andreea Grecu au coborât pe locul al cincilea în clasamentul final, egalându-şi performanţa din urmă cu un an.

Acestea au fost la 1,49 secunde de echipajul campion, alcătuit din Wagner şi Buckwitz (câştigătoare în ambele manşe), şi la 29 de sutimi de secundă de medaliile de bronz, obţinute de blegiencele An Vannieuwenhuyse şi Lies Defreyne.

Medaliile de argint au revenit unui alt echipaj german, Sandra Kroll/Franziska Fritz, care a sosit pe locul secund în ambele manşe, încheind la 61 de sutimi de secundă de poziţia întâi.

Rezultatele complete ale campionatului pot fi vizualizate aici.

Pentru sportivele de la CSO Sinaia urmează participarea la Campionatele Mondiale de seniori, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, pe pârtia de la Winterberg, tot în Germania.

Spune-ţi părerea