Maria Mazilu a debutat în noul sezon al Cupei Mondiale de skeleton

Posted by on Ian 10, 2015 in Skeleton, Stiri | 0 comments

După patru participări în Cupa Intercontinentală, competiţie la care ocupă locul 12 în clasamentul general, reprezentanta Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, Maria Mazilu, şi-a făcut debutul, ieri, în noul sezon al Cupei Mondiale de skeleton.

Eleva antrenorului Marius Ene a luat parte în prima rundă a competiţiei mondiale de pe Bătrânul Continent din acest an competiţional, care s-a desfăşurat pe pârtia germană de la Altenberg, considerată una dintre cele mai dificile piste din circuit, construită în urmă cu 27 de ani.

Maria Mazilu a evoluat ultima în manşa întâi, pornind foarte bine, la a doua secţiune cronometrată având avans faţă de Tina Hermann, care conducea ierarhia. Aceasta, însă, a pierdut timp în ultima jumătate a traseului, sosind pe locul 21, fiind cronometrată cu 1.01,81 minute.

Astfel, tânăra sportivă a grupării prahovene – cea mai titrată atletă din România la această disciplină sportivă, fiind prezentă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice – a ratat la limită, pentru jumătate de secundă, calificarea în manşa finală a etapei din Altenberg, la care au avansat primele 20 de concurente.

De remarcat că înaintea sportivei de la CSO Sinaia s-a situat chiar lidera competiţiei de dinaintea acestei etape, Elisabeth Vathje, din Canada, care, în manşa secundă, a avut o evoluţie mai slabă şi decât eleva antrenorului Marius Ene.

Lupta pentru victorie părea că se va da în trei, în manşa finală, între germanca Tina Hermann, câştigătoarea manşei întâi, campioana olimpică Elizabeth Yarnold, din Marea Britanie, şi rusoaica Maria Orlova, care erau despărţite de doar şase sutimi de secundă. Cea din urmă avea să fie cea dintâi, însă, după ce a stabilit al doilea timp al manşei secunde.

Afectată de contuzia care a ţinut-o pe margine în etapa trecută, campioana Lizzie Yarnold a fost cu opt sutimi de secundă mai lentă decât Orlova, în manşa finală. Dar, sportiva britanică şi-a păstrat locul secund, după ce germanca Tina Hermann a avut o evoluţie mult mai slabă în final, stabilind al şaselea timp, ratând podiumul, situându-se pe locul 4, cu o întârziere de 27 de sutimi de secundă faţă de sportiva din Rusia.

Podiumul a fost completat de o altă rusoaică, tânăra Elena Nikitina impresionând în manşa secundă, când a stabilit cel mai bun timp, cu o zecime chiar mai bun decât al compatrioatei sale care s-a impus.

Următoarea etapă din Cupa Mondială va avea loc tot în Germania, săptămâna viitoare, pe pârtia de la Königssee.

Spune-ţi părerea