Maria Mazilu, locul 20 după primele manșe la Mondiale

Posted by on Mar 6, 2015 in Skeleton, Stiri | 1 comment

Astăzi, pe pârtia de la Winterberg, din Germania, au avut loc primele două manşe din concursul feminin de skeleton din cadrul Campionatelor Mondiale. Printre cele 29 de concurente care au luat startul s-a numărat şi lidera României la această disciplină olimpică, Maria Mazilu, sportivă legitimată la CSO Sinaia, antrenată de Marius Ene, care este, totodată, şi tehnicianul lotului naţional.

Cu aproape o lună înainte de a împlini 24 de ani, sportiva grupării prahovene a avut o primă manşă foarte bună, sosind cu al 16-lea timp – 58,39 secunde. Aceasta a înregistrat o întârziere de 95 de sutimi de secundă faţă de prima clasată, campioana olimpică Lizzy Yarnold, din Marea Britanie, care a fost mai rapidă cu doar o singură sutime de secundă faţă de noua vedetă a circuitului mondial, Elisabeth Vathje, din Canada.

În manşa secundă, deşi a avut un nou start foarte bun, în urma unei mici erori în partea a doua a traseului, Maria Mazilu a pierdut timp, sosind de-abia pe locul 21, cu 58,66 secunde (+1,04 secunde de Lizzy Yarnold, care a stabilit din nou cea mai bună performanţă), coborând patru poziţii în ierarhia generală provizorie.

Cu timpul total de 1.57,05 minute, eleva antrenorului Marius Ene ocupă locul 20 în clasament, la jumătatea concursului, cu o întârziere de 1,99 secunde faţă de lideră, britanica Lizzy Yarnold, care are şapte sutimi de secundă avans în faţa lui Vathje. Pe locul al treilea se află, la egalitate, germanca Jacqueline Loelling şi canadianca Jane Channell, care au avut o întârziere de 39 de sutimi de secundă.

Astfel, Maria Mazilu se află în poziţie de calificare la manşa finală, la care vor avansa doar primele 20 de clasate. Dar, trebuie să fie foarte atentă, deoarece are un avantaj de doar două sutimi de secundă faţă de belgianca Kim Meylemans.

Mâine, concursul va începe de la ora 11.00, iar manşa finală este programată pentru ora 12.35 (ora României), putând fi urmărite live pe contul de youtube a forului internațional: www.youtube.com/user/bobskeletv.

Rezultatele complete după manșa secundă pot fi vizualizate aici.

Spune-ţi părerea