Maria Mazilu s-a situat pe locul 20 la Mondialele de skeleton

Posted by on Mar 8, 2015 in Skeleton, Stiri | 0 comments

Reprezentanta Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, Maria Mazilu, a fost prezentă, la finalul săptămânii, la Winterberg, unde a luat parte la Campionatul Mondial.

Dublă medaliată cu bronz la Mondialele de junioare şi câştigătoare într-o etapă din Europa Cup, eleva antrenorului Marius Ene şi-a stabilit, anul acesta, cea mai bună performanţă în Cupa Mondială, situându-se pe locul 10 în penultima etapă a sezonului, pe pârtia de la Igls. În plus, tânăra de 23 de ani a bifat şi cea mai bună clasare la o ediţie de Campionat European, situându-se pe a zecea poziţie.

La competiţia mondială, Maria Mazilu a început foarte bine, stabilind al 16-lea timp al primei manşe (58,39 secunde). Însă, în manşa a doua, sportiva de la CSO Sinaia a comis o eroare în a doua parte a cursei, sosind pe locul 21 (58,66 secunde), iar ca urmare a coborât până pe locul 20 în clasamentul provizoriu.

Sâmbătă s-au disputat ultimele două manşe ale campionatului. Maria Mazilu a reuşit să se califice în manşa finală, după ce în runda a treia a întrecerii a sosit cu al 20-lea timp (58,55 secunde).

În manşa finală, însă, a înregistrat cel mai slab timp al său (58,76 secunde), iar astfel sportiva grupării prahovene nu a reuşit să-şi îmbunătăţească poziţia din clasamentul general, încheind campionatul pe locul 20.

Cu timpul total de 3.54,36 minute, Maria Mazilu s-a situat la 4,41 secunde de cea care avea să câştige titlul mondial, britanica Lizzy Yarnold, învingătoarea tuturor celor patru manşe, la cea din urmă stabilind chiar şi recordul pârtiei (57,42 secunde). Astfel, britanica şi-a trecut în cont şi titlul mondial, singurul care îi lipsea din carieră, după ce în urmă cu două sezoane a câştigat marele glob de cristal, anul trecut a devenit campioană olimpică şi luna trecută a bifat şi medalia de aur continentală.

Podiumul de la Campionatul Mondial a fost completat de reprezentanta gazdelor, Jacqueline Loelling (+0,67 sec.), campioană mondială de junioare, şi canadianca Elisabeth Vathje (+0,79 sec.), care a pierdut medalia de argint în ultima manşă.

Rezultatele complete ale campionatului pot fi vizualizate aici.

 

Spune-ţi părerea