Maria Mazilu şi Cosmin Chioibaşu – campioni naţionali la skeleton

Posted by on Ian 7, 2013 in Skeleton, Stiri | 0 comments

La Campionatul naţional de skeleton, desfăşurat la finalul anului 2012 la Igls, în Austria, sportivii secţiei care a adus cele mai bune performanţe pentru CSO Sinaia, dar şi pentru România, totodată, în competiţiile internaţionale din 2012, s-au descurcat aproape perfect.

Elevii antrenorului Marius Ene au câştigat două medalii de aur şi două medalii de argint.

Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de tineret în decembrie, Maria Mazilu nu a ratat nici titlul naţional, al doilea la rând pentru sportiva de 21 de ani la senioare.

Încă de la 18 ani, când a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Maria Mazilu a demonstrat că are calităţi deosebite pentru această disciplină. Iar din 2011, a devenit de neatins la nivel naţional.

Cel de-al doilea titlu naţional obţinut de CSO Sinaia a fost câştigat la juniori, de Cosmin Chioibaşu, sportiv în vârstă de 16 ani. După ce a fost la o manşă distanţă de o medalie la Jocurile Olimpice de tineret din 2012, situându-se pe locul al patrulea, Cosmin a devenit campion naţional la juniori şi, în acelaşi timp a câştigat medalia de argint la tineret.

De asemenea, pentru CSO Sinaia a mai punctat Silviu Mesaroşi, un alt tânăr de perspectivă al României. Aflat la primul său sezon ca senior, sportivul originar din Azuga a obţinut medalia de argint, la fel ca în 2011.

credit foto: fotovideo-sinaia.ro

Spune-ţi părerea