Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun, medaliaţi cu argint în Cupa Mondială la Youth A

Posted by on Feb 1, 2015 in Sanie, Stiri | 0 comments

După ce au fost aproape de podium în prima etapă din Cupa Mondială de sanie la categoria Youth A (sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani) la care au participat în acest sezon, când s-au clasat pe locul 4 (Oberhof, Germania), Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun au reuşit să obţină primele medalii internaţionale, la finalul săptămânii.

Sportivii antrenaţi de Alexandru Comşa şi Corina Drăgan au avut evoluţii foarte bune pe pârtia de la Igls (Austria), în cadrul penultimei etape din Cupa Mondială la respectiva categorie de vârstă. Gîtlan şi Crăciun, componenţi ai lotului de perspectivă pentru Jocurile Olimpice de Tineret de anul viitor, au câştigat medaliile de argint în etapa de la Igls, după ce s-au situat pe locul secund, cu o întârziere de 0,856 sec. de primii clasaţi – italienii Felix Schwartz şi Lukas Gufler – şi cu un avans de aproape 8 zecimi de echipajul de pe locul 3 – Hannes Orlamunder/Paul Gubitz, câştigătorii rundei anterioare.

În urma acestei performanţe, Gîtlan şi Crăciun au ajuns pe locul 6 în clasamentul general, deşi au ratat trei etape, având 145 de puncte.

De remarcat au fost şi rezultatele obţinute de ceilalţi doi reprezentanţi de la CSO Sinaia prezenţi la etapa de la Igls – Andrei Theodor Turea şi Carmen Mihaela Manolescu.

60 de sportivi au luat startul în proba masculină de simplu, Andrei Turea reuşind să se situeze pe locul 14, la 1.116 sec. de prima poziţie şi la opt zecimi de podium. În manşa secundă, după un start mai slab, tânărul sportiv prahovean a început mai bine, cu al 11-lea timp, reuşind, la al doilea timp intermediar să fie chiar al optulea, însă, în cele din urmă, a sosit cu al 15-lea timp.

Carmen Manolescu s-a situat pe locul 17 în proba feminină, la care au participat 40 de concurente, cu o întârziere de 1.407 sec. faţă de învingătoare şi în jur de o secundă de podium. De remarcat că a avut un start bun, al 11-lea, respectiv al 12-lea în cele două manşe.

Rezultatele complete ale etapei pot fi vizualizate aici.

Spune-ţi părerea