Monopol CSO Sinaia la Campionatul național de skeleton

Posted by on Dec 29, 2011 in Skeleton, Stiri | 0 comments

Actuala ediţie a Campionatului național de skeleton, desfășurată la Innsbruck, în Austria, a fost una cu peripeţii pentru sportivi, competiția fiind amânată cu o zi, din cauza ninsorilor abundente, care au făcut imposibilă utilizarea pistei de concurs.

Totuşi, reprezentanţii Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, pregătiţi de antrenorul Marius Ene, şi-au păstrat tonusul la nivel ridicat, iar în momentul competiției au demonstrat că sunt cei mai valoroşi din ţară. Astfel, CSO Sinaia şi-a adjudecat cinci dintre cele şase titluri naţionale puse în joc, câştigând, totodată, încă opt medalii la cele şase categorii ale competiţiei.

După ce a reuşit să califice România în premieră la skeleton la Jocurile Olimpice, participând la ediţia de la Vancouver din 2010, Maria Mazilu (foto principal) şi-a demonstrat, încă o dată, superioritatea faţă de contracandidatele sale din ţară. Aceasta s-a impus fără probleme la categoria sa de vârstă (tineret), câştigând, în acelaşi timp, şi la întrecerea senioarelor, la care a fost urmată de Delia Ivaş (CSI Vatra Dornei) şi de colega sa de la CSO Sinaia – Alexandra Iliuţă.

De asemenea, Alexandra Iliuţă a devenit campioană naţională la junioare și a mai obţinut medalia de argint la tineret.

Silviu Mesaroși

Silviu Mesaroși

În concursul masculin, CSO Sinaia a obţinut opt dintre cele nouă medalii puse în joc. Astfel, la tineret, gruparea prahoveană a monopolizat podiumul de premiere prin Silviu Mesaroşi, Cosmin Chioibaşu şi Bogdan Dobre. Ultimii doi dintre aceştia au ocupat, totodată, primele poziţii în clasamentul juniorilor, la care pe locul al treilea s-a situat un alt sportiv de la CSO Sinaia, Andrei Deliu.

La seniori, Mesaroşi a devenit vicecampion naţional, fiind depăşit de Dorin Velicu, de la CSI Vatra Dornei, iar pe poziţia a treia s-a situat Cosmin Chioibaşu, sportiv care este calificat la Jocurile Olimpice de tineret.

„Sportivii s-au descurcat foarte bine şi ne-am dovedit valoarea. Am pierdut un singur titlu, deoarece Mesaroşi a folosit un tip de patine care l-a dezavantajat în condiţiile de pe pârtie. Dar, până la urmă, a fost o ediţie reuşită pentru noi”, a declarat antrenorul Marius Ene.

Spune-ţi părerea