Patru reprezentanţi de la CSO Sinaia, participanţi la Jocurile Olimpice de tineret

Posted by on Ian 11, 2012 in Bob, Sanie, Skeleton, Stiri | 0 comments

La Innsbruck, în Austria, vor începe, vineri, probele primei ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, care se va desfăşura până pe 22 ianuarie. În cadrul competiţiei sunt incluse 15 discipline sportive la care vor participa 1059 de concurenţi din peste 60 de ţări, printre care se află şi România.

La probele de bob, sanie şi skeleton, dintre cei zece sportivi români calificaţi, patru sunt de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia. Astfel, la bob feminin, singurele reprezentante ale României sunt sportivele de la CSO Sinaia: Ana Constantin (pilot) şi Andreea Grecu (frânar), antrenate de Paul Neagu. La skeleton, clubul prahovean va fi reprezentat de Cosmin Chioibaşu (antrenor Marius Ene), campionul naţional de tineret, iar la sanie – de Loredana Şovăială (pregătită de Corina Drăgan şi Alexandru Comşa), vicecampioana ţării de junioare.

De menţionat este şi faptul că la Jocurile Olimpice de tineret de la Innsbruck, de la CSO Sinaia se mai calificase şi Ciprian Plumb, la proba de sanie. Însă, acesta s-a accidentat grav la ultima etapă de Cupă Mondială din 2011, desfăşurată chiar pe pârtia din Austria, fiind operat la piciorul stâng, şi, astfel, nu va putea participa la competiţie.

Declarații:

Ana Constantin:

Ana Constantin

Ana Constantin

 

„Am ales să practic sport deoarece mi se părea cel mai frumos mod de a-mi petrece timpul. Iar la bob trăieşti senzaţii extraordinare, adrenalină pură, mai ales că, odată plecată pe pârtie, nu ştii ce se poate întâmpla. Când am realizat că ne-am calificat la Jocurile Olimpice de tineret, eram pe pârtie la Winterberg, în Germania, iar în virajul 14 am ţipat de bucurie. Această calificare reprezintă o şansă foarte mare în cariera noastră şi sperăm să ne clasăm între primele şase echipaje, poate chiar să obţinem o medalie, deoarece nu se ştie niciodată dinainte ce se poate întâmpla. Vrem să mulţumim antrenorului nostru Paul Neagu, directorului clubului pentru susţinerea oferită şi pentru că este calm şi asta ne calmează şi pe noi, precum şi antrenorului Marius Ene”.

Andreea Grecu:

Andreea Grecu

Andreea Grecu

 

„Eu am început să practic atletismul, mai întâi, şi încă sunt atletă la Steaua Bucureşti, în special la proba de 100 m. Când am văzut că la bob poţi atinge chiar şi viteze de până la 130 km/h, mi-am spus că trebuie să încerc neapărat această experienţă. Nu toţi au curajul să facă aşa ceva, trebuie să fii talentat și să ai încredere mai ales în cea alături de care concurezi. Calificarea la această competiţie înseamnă un prim pas făcut de noi pentru a ajunge printre cele mai bune echipaje din lume. Dar, ne trebuie experienţă mai mare pentru a putea spera la ceva mai mult. Trebuie să luăm totul pas cu pas şi, poate, vom reuşi să ajungem şi la Jocurile Olimpice de seniori. Vreau şi eu să adaug o mulţumire specială antrenorului nostru Paul Neagu, datorită căruia am ajuns aici, fiind cel care şi-a luat răspunderea pentru ca noi să participăm în calificările competiţiei”.

Loredana Şovăială:

Loredana Șovăială

Loredana Șovăială

 

„Calificările au fost extrem de grele. Au fost opt etape, în total, iar eu am ratat două, astfel că a trebuit să recuperez în celelalte şase. În plus, în vară se ştia că se vor califica primele 20 de sportive, dar înaintea ultimelor etape, din America, s-a anunţat că doar primele 15 vor fi calificate. Dar, am avut noroc că, în ultimul moment, am primit o sanie nouă şi am reuşit o performanţă bună la ultima etapă şi astfel am obţinut calificarea. Sincer, chiar nu credeam că voi mai reuşi să mă calific, mai ales că nu am avut nici suportul antrenorului meu la ultima etapă. Pentru participarea la competiţie, mi-am propus să merg cât se poate de bine, fără greşeli, şi să mă clasez cât mai sus posibil. Vreau să mulţumesc clubului pentru întreaga susţinere şi directorului nostru, Liviu Turea, fără implicarea căruia această calificare nu ar fi fost posibilă”.

Cosmin Chioibaşu:

Cosmin Chioibașu

Cosmin Chioibașu

 

„Înainte să practic skeleton, am participat la atletism, în special la probele de viteză. Acum, îmi place tot mai mult skeletonul şi, ulterior, au venit şi rezultatele. Calificările la această ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret au decurs foarte bine pentru mine. A fost uşor, la una dintre etape reuşind chiar să mă clasez pe locul al treilea. Obiectivul meu pentru întrecerea de la Innsbruck este un loc cât mai bun, să mă situez între primii şase sportivi”.

Spune-ţi părerea