Progres pentru juniorii de la CSO Sinaia la Campionatul Mondial de skeleton

Posted by on Ian 27, 2012 in Skeleton, Stiri | 2 comments

După ce săptămâna trecută s-au încheiat probele primei ediţii a Jocurilor Olimpice de tineret, pe pârtia de la Innsbruck, din Austria, are loc, în aceste zile, Campionatele Mondiale de bob şi skeleton rezervate juniorilor. La concursurile de skeleton, feminin şi masculin, România a avut patru reprezentanţi, toţi fiind componenţi ai Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia: Silviu Mesaroși, Cosmin Chioibașu, Maria Mazilu, Alexandra Iliuţă.

Dintre aceştia, cea mai bună performanţă a fost obţinută de Silviu Mesaroşi (foto stânga). Originar din Azuga, tânărul sportiv a reuşit chiar să-şi depăşească rezultatul de anul trecut (poziţia a şaptea), clasându-se pe locul al cincilea, cu 1.48,46 minute. Acesta a încheiat concursul cu al cincilea timp în ambele manşe: 54,28 secunde în prima manşă (+0,76 secunde, 120,90 km/h) şi 54,18 secunde în a doua manşă (+0,62 secunde, 119,00 km/h).

Mesaroşi, care la începutul lunii viitoare va împlini 23 de ani, a avut o întârziere de 1,38 secunde faţă de campion – Alex Jungk, din Germania, sosit pe primul loc în ambele manşe. Medaliile de argint şi de bronz au fost câştigate tot de sportivi din Germania: Cristopher Grotheer (+0,11 secunde), respectiv David Lingmann (+0,23 secunde).

În vârstă de numai 15 ani, cel de-al doilea sportiv al României, Cosmin Chioibaşu, s-a situat pe locul 23. De menţionat că acesta a fost prezent la Jocurile Olimpice de tineret, la care a fost cel mai aproape din delegaţia României să obţină o medalie, clasându-se pe locul al patrulea.

În competiţia feminină, lidera reprezentativei tricolore la skeleton, Maria Mazilu (foto dreapta), a reuşit, de asemenea, să progreseze faţă de anul trecut, când s-a situat pe locul 11. De această dată, sportiva clubului prahovean, în vârstă de 20 de ani şi prezentă la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010, a încheiat pe poziţia a şaptea, cu timpul final de 1.51,37 minute (55,69 sec. – în prima manşă, 118,30 km/h, 55,68 sec. – în a doua manşă, 118,30 km/h).

Maria a încheiat concursul la 1,87 secunde faţă de prima clasată, britanica Elizabeth Yarnold, care a fost urmată de Olga Potlylitsina (Rusia, +0,44 sec.) şi de Jacqueline Lolling (Germania, +0,66 sec.) pe podiumul de premiere.

Colega cu trei ani mai tânără a Mariei, Alexandra Iliuţă, s-a situat pe locul 21 (57,87 secunde).

Rezultatele complete ale competiţiei masculine se pot găsi aici.

Rezultatele complete ale competiţiei feminine se pot găsi aici.

Spune-ţi părerea