Radu Şovăială/Alexandru Teodorescu, al şaptelea echipaj de juniori din Europa la sanie

Posted by on Ian 30, 2012 in Sanie, Stiri | 0 comments

La finalul săptămânii trecute, pe pârtia de la Winterberg, din Germania, au avut loc etapă de Cupa Mondială de sanie pentru juniori şi tineret, care a contat, totodată, şi pentru Campionatul European. Pentru reprezentativa României cel mai bun rezultat a fost obţinut de echipajul de dublu format din Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu, de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia.

Pregătiţi de antrenorii Corina Drăgan şi Alexandru Comşa, cei doi sportivi s-au situat pe locul al şaptelea în proba de dublu. Aceştia ocupau locul al nouălea după prima manşă, cu timpul de 45,926 secunde (110,8 km/h), dar au realizat o a doua manşă cu aproape o secundă mai bună (45,063 secunde, 120,3 km/h), reuşind un salt de două poziţii în clasamentul final.

Şovăială şi Teodorescu au încheiat proba la 2,294 secunde în urma echipajului câştigător, format din germanii Tim Brendel şi Florian Funk.

La proba de simplu masculin pentru România a participat Cosmin Bunghez, de la CSŞ Sinaia. Acesta s-a situat pe locul 33 (locul 26 la Campionatul European), la peste şapte secunde de prima poziţie, ocupată de italianul Kevin Fischnaller. În concursul feminin, echipa tricoloră a fost reprezentată de Mădălina Roşca, aceasta situându-se pe locul 22 (locul 14 la Campionatul European), cu o întârziere de 1,908 secunde faţă de campioană – Aileen Frisch, din Germania.

Concursul de ştafetă a încheiat probele întrecerii. Reprezentativa României s-a situat pe locul al şaptelea în cadrul Cupei Mondiale şi pe locul al şaselea la Campionatul European. Pentru România au punctat sportivii Mădălina Roşca (locul 7; 45,166 secunde; 120,8 km/h), Cosmin Bunghez (locul 9; 45,408 secunde; 113,9 km/h) şi Radu Şovăială/Alexandru Teodorescu (locul 7; 45,151 secunde; 121,0 km/h). Echipa tricoloră a încheiat la 2,854 secunde de formaţia Germaniei, care şi-a adjudecat medaliile de aur.

Rezultatele complete ale concursului se pot găsi aici.

Spune-ţi părerea