Rezultatele sportivilor CSO Sinaia la Campionatul Mondial de sanie pentru juniori

Posted by on Feb 19, 2012 in Sanie, Stiri | 0 comments

În prima zi a Campionatelor Mondiale de sanie rezervate juniorilor, sâmbătă, desfăşurate pe pârtia de la Konigssee, din Germania, reprezentanta Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, Loredana Şovăială, a participat în cadrul probei feminine.

Clasată pe locul 15 la Jocurile Olimpice de tineret, în urmă cu o lună, și vicecampioană naţională de junioare, aceasta a încheiat cu al 25-lea timp, cu o întârziere de 4,950 secunde faţă de campioană – Aileen Frisch, din Germania.

În cele două manşe ale concursului, Loredana a sosit cu timpii de 53,952 secunde, respectiv 53,871 secunde.

Astăzi, s-au desfăşurat probele de dublu şi de ştafetă.

La dublu, echipajul CSO Sinaia, format din Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu – campion naţional la juniori şi medaliat cu bronz la seniori – a înregistrat cel mai bun rezultat al României. Aceştia au avut o prestaţie bună, sosind pe locul 14 dintre cele 22 de echipaje prezente la start.

Cu o săptămână înainte de campionat, echipajul Șovăială/Teodorescu încheiase pe poziţia a şaptea etapa de Cupă Mondială de la Oberhof, ultima din acest sezon, situându-se, în final, pe poziţia a 15-a, deşi au participat numai la trei dintre cele şase runde ale competiţiei.

Ieri după-amiază, cei doi sportivi de la CSO Sinaia au luat parte şi la ultima probă a Campionatului Mondial: cea de ştafetă. După prestaţiile modeste ale colegilor din echipa României, Mădălina Roşca (al 11-lea timp) şi Iulian Bunghez (al 10-lea timp), Şovăială şi Teodorescu au avut o evoluţie foarte bună, stabilind al patrulea timp la dublu. Însă, în ciuda rezultatului lor, echipa României s-a situat pe locul 9.

Rezultatele oficiale ale probei feminine.
Rezultatele oficiale ale probei de dublu.
Rezultatele oficiale ale probei de ştafetă.

Spune-ţi părerea