Sanie – Cea mai bună clasare a juniorului Ciprian Plumb, la Cupa Mondială din 2011

Posted by on Dec 6, 2011 in Sanie, Stiri | 0 comments

Ultima etapă a Cupei Mondiale de sanie pentru juniori şi tineret de pe teritoriul nord-american a avut loc pe pista de la Calgary, din Canada. Aceasta a fost cea de-a treia rundă a competiţiei, la care, în concursul masculin, România a fost reprezentată de Ciprian Plumb, de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia.

Elevul antrenorilor Corina Drăgan şi Alexandru Comşa a avut o primă manşă foarte bună, sosind cu cel de-al 17 timp (50,140 sec.) dintre cei 31 de sportivi care au luat startul. În a doua manşă, însă, a avut o prestaţie ceva mai slabă, parcurgând traseul în 50,788 secunde, clasându-se pe locul 21.

În urma cumulării timpilor din cele două manşe (1.40,928 minute), Ciprian Plumb s-a situat pe locul 19 în clasamentul etapei de la Calgary, cu o întârziere de 5,429 secunde faţă de învingător – germanul Florian Berkes.

Rezultatele complete ale etapei de la Calgary pot fi consultate pe site-ul Federaţiei Internaţionale.

Aceasta a fost cea mai bună clasare a sportivului prahovean în actualul sezon al Cupei Mondiale, în precedentele două etape ale competiţiei, derulate în Statele Unite ale Americii, pe pista de la Park City, reprezentantul CSO Sinaia situându-se pe locurile 25, respectiv 26.

La finalul săptămânii, Cupa Mondială de sanie pentru juniori şi tineret are programată prima etapă de pe Bătrânul Continent, în Austria, pe pista de la Innsbruck-Igls.

Spune-ţi părerea