Valentin Creţu, pe locul cinci la Campionatul Mondial U23 la sanie

Posted by on Feb 11, 2012 in Sanie, Stiri | 0 comments

Astăzi, pe pârtia de la Altenberg, din Germania, reprezentantul Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, Valentin Creţu, a luat parte la proba individuală a celei de-a 43-a ediţii a Campionatului Mondial de sanie.

La categoria sportivilor sub 23 de ani, Valentin a încheiat pe locul al cincilea, în timp ce în ierarhia generală s-a situat pe poziţia a 27-a.

Cu un start modest, dar puţin mai bun decât în manşa preliminară, de ieri, sportivul CSO Sinaia a sosit cu timpul de 55,185 secunde, ratând, însă, şansa de a se califica în manşa finală, pentru numai şapte sutimi.

Diferenţa dintre Valentin şi primul clasat, germanul Felix Loch, care a stabilit un nou record al pârtiei, în prima manşă, a fost de o secundă şi jumătate.

Loch şi-a adjudecat medalia de aur, chiar dacă, în manşa secundă, a avut o uşoară ezitare la un moment dat, acesta impunându-se şi în ierarhia U23.

Pe locul al doilea s-a situat rusul Albert Demchenko, care l-a depăşit, în manşa a doua, pe sextuplul campion mondial, italianul Armin Zoeggeler. Acesta a devenit, astfel, primul reprezentant al Rusiei medaliat la un Campionat Mondial de la destrămarea Uniunii Sovietice.

Zoeggeler, cel mai titrat sportiv din sanie, a încheiat la patru zecimi de secundă de Felix Loch, adjudecându-şi cea de-a zecea medalie la un Campionat Mondial. Acesta este campion mondial la ediţiile din 1995, 1999, 2001, 2003, 2005 şi 2011.

Rezultatele oficiale ale Campionatului Mondial U23.

Rezultatele oficiale ale Campionatului Mondial 2012, open.

Spune-ţi părerea