Victorie în Cupa Europeană pentru Maria Mazilu

Posted by on Ian 23, 2014 in Skeleton, Stiri | 0 comments

Cele mai bune rezultate ale sezonului pentru Maria Mazilu s-au înregistrat cu trei săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

Singura reprezentantă a României în skeletonul mondial la vârf, Maria Mazilu a reuşit prima sa victorie într-o etapă din Cupa Europeană. Eleva antrenorului Marius Ene s-a impus în etapa disputată pe pârtia de la St. Moritz, din Elveţia, unde cu o săptămână înainte înregistrase un rezultat foarte slab în Cupa Mondială.

Tânăra de 22 de ani a stabilit cel mai bun timp în prima manşă a concursului, cu 1.11.99 min., cu un avantaj de 0.34 sec. de Anna Fernstaedt, din Germania. Apoi, a reuşit să-şi apere locul întâi din clasamentul general, sosind pe poziţia secundă în a doua manşă, cu timpul de 1.11.37, la 0.24 în urma sportive germane.

Astfel, Maria Mazilu a obţinut victoria, cu un avantaj de 0.10 sec. faţă de Fernstaedt. Podiumul a fost completat de sportiva din SUA, Lauri Bausch, cu o întârziere totală de 1.80 secunde.

Aceasta a fost a doua participare a sportivei de la CSO Sinaia în actualul sezon al Cupei Europene, la prima prezenţă situându-se pe locul al cincilea, pe pârtia de la Winterberg. Cu 120 de puncte în total, Maria a urcat pe locul 18 în ierarhia generală a Cupei Europene, care este condusă de germanca Anna Fernstaedt.

La doar o zi după victoria de la St. Moritz, Mazilu a revenit în Cupa Mondială, pe pârtia de la Igls, Austria. Cu un moral bun, aceasta a obţinut cea mai bună performanţă a sa în actualul sezon al competiţiei mondiale, sosind pe locul 17 la finalul celor două manşe, cu o întârziere de 1.99 secunde faţă de învingătoare, britanica Elizabeth Yarnold.

La finalul acestei săptămâni, Maria Mazilu participă, pe pârtia de la Konigssee, din Germania, la ultima etapă din Cupa Mondială, dar, totodată, se desfăşoară şi Campionatul European.

Proba feminină de skeleton este programată vineri, 24 ianuarie, cu începere de la ora 9.00 (manşa întâi), respectiv 10.30 (manşa a doua) – ora locală din Konigssee.

Spune-ţi părerea