Weekend excelent pentru Maria Mazilu

Posted by on Feb 9, 2015 in Skeleton, Stiri | 0 comments

Lidera României la skeleton, Maria Marinela Mazilu, a avut cel mai bun weekend din carieră la nivel de senioare. Câştigătoare într-o etapă de Cupa Europei, în sezonul precedent, şi dublă medaliată cu bronz la Mondialele de tineret, eleva antrenorului Marius Ene a fost prezentă, la finalul săptămânii trecute, în Austria, unde, pe pârtia de la Innsbruck-Igls, s-au desfăşurat două etape din Cupa Mondială, una dintre ele contând şi pentru Campionatele Europene.

Întrecerea continentală şi, respectiv, o etapă din Cupa Mondială care au avut loc la Innsbruck-Igls au fost amânate pentru săptămâna trecută, după ce, cu o săptămână în urmă, din cauza condiţiilor nefavorabile ale pistei, acestea nu s-au putut desfăşura pe pârtia franceză din La Plagne, unde fusese programate iniţial.

Pe pârtia austriacă, pe care o cunoaşte cel mai bine, aici desfăşurându-se şi Campionatele Naţionale, la fiecare final de an, Maria Mazilu a stabilit cele mai bune performanţe ale sale din circuitul Cupei Mondiale. De remarcat că progresul sportivei de la CSO Sinaia a fost unul continuu, la fiecare rundă din Cupa Mondială la care a luat parte până acum realizând câte un salt important în clasament.

Sâmbătă, în prima etapă a competiţiei mondiale, tânăra de 23 de ani a înregistrat cel mai bun rezultat al său din Cupa Mondială până la acel moment, fiind la doar două sutimi de secundă de a intra în top 10. Aceasta a ocupat locul 11, depăşind-o chiar şi pe campioana mondială de tineret, rusoaica Elena Nikitina, întrecere la care ea a obţinut medalia de bronz.

În prima manşă, Maria Mazilu a stabilit al XII-lea timp (55,46 secunde), după care a avut o evoluţie şi mai bună, sosind cu a noua performanţă a manşei secunde (55,12 secunde), urcând o poziţie în clasamentul final, în care a încheiat la 1,12 secunde de învingătoare, campioana olimpică Lizzy Yarnold, din Marea Britanie.

A doua etapă disputată la Innsbruck-Igls a avut loc duminică, aceasta contând şi pentru Campionatele Europene. Eleva antrenorului Marius Ene a impresionat şi de data aceasta, reuşind chiar să-şi depăşească performanţa din etapa anterioară.

Maria Mazilu a sosit cu al optulea timp în prima manşă (54,84 secunde), la doar 32 de sutimi de secundă de prima clasată, câştigătoarea globului cel mare de cristal din sezonul precedent, aceeaşi Lizzy Yarnold.

Cu speranţa unui rezultat extraordinar, Maria a început manşa secundă mai bine, însă a comis o mică greşeală după cea de-a doua secţiune cronometrată, ceea ce a făcut-o să piardă din viteză, afectându-i timpul final, sosind cu 55,19 secunde, pe locul 13, cu o întârziere de 87 de sutimi de secundă. Astfel, aceasta a pierdut două poziţii în ierarhia finală a etapei, clasându-se pe locul 10, la 1,19 secunde de câştigătoare, tot britanica Lizzy Yarnold.

De asemenea, Maria Mazilu a ocupat locul 10 şi în Campionatul European, întrecere la care podiumul a fost ocupat de Yarnold, austriaca Janine Flock – campioana continentală din sezonul anterior, şi o altă britanică, Rose McGrandle.

În clasamentul Cupei Mondiale, cu 136 puncte, respectiv 144 puncte obţinute în rundele din weekend, eleva antrenorului Marius Ene a urcat pe locul 23, cu un total de 654 de puncte. Înaintea ultimei runde a competiţiei, programată la Soci (Rusia), Janine Flock este lideră, cu 1339 de puncte, urmată, pe podiumul provizoriu, de junioara germană Tina Hermann, cu 1312 puncte, respectiv campioana olimpică Lizzy Yarnold, cu 1286 de puncte.

Spune-ţi părerea